Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bekir Akmanın yaptığı konuşma ile başlayan şiir dinletisi, son dönemlerin en düzeyli programlarından biri oldu.

Şiir okuyan öğrencilerin mensup olduğu ülkeler arasında; Türkiye, Bosna Hersek, Cibuti, Endonezya, Ürdün,  Pakistan, Mısır, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, İran, Tunus, Malezya, Arnavutluk ve Moritanya yer aldı.

Program başlamadan önce, yabancı uyruklu öğrencilere ailelerinden gelen videolar, motivasyon kaynağı olurken hem de duygusal anlar yaşattı.

Müzik Öğretmeni Fatih Yavuz ile Mehmet Özcan’ın türkü ve ney performansı etkinliğe renk katan unsurlardan biri oldu.

Her ülkenin kendi yöresine ait yemek lezzetleri bir araya gelerek misafirlere ikram bulunuldu.

İlçe Müftüsü Musa Bilgiç,  Adalar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Türkay Koyuncu ve Pendik ilçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ertan Saygın ve Yıldırım Demirci’nin katılım sağladığı, samimiyetin hakim olduğu etkinlik, fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Uluslararası Pendik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Ve Sosyal Bilimler Proje Okulu; Öğrencilerinin zihninde insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa, saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına içindedir.

Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmeyi temenni etmekte ve bu anlayışı vizyonu haline getirmektedir.

KAYNAK: PENDİK GAZETESİ