Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik Millet Bahçesini Açtı

Pendik Millet Bahçesinin “tek kelimeyle mükemmel” olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik Millet Bahçesinde düzenlenen “5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ederek açılışta konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede yapılan faaliyetler hakkında “Marina’dan Havaalanı’na; Metrodan Kentsel Dönüşüme Pendik’e yapılmış eserlerin sadece isimleri hamdolsun, büyük bir kitap çapında. İstanbul’daki en büyük Milet Bahçesi olan Pendik Millet Bahçemiz Pendiklilere, İstanbul’a hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Türkiye’nin farklı noktalarında yapımı tamamlanan Millet Bahçelerinin açılış törenleri toplu olarak gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pendik’te bulunan Millet Bahçesini ziyaret ederek “5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni”ne katıldı. 61 Millet Bahçesini halkın hizmetine sunduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yatırımlarında da bahsetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın düzenlendiği Pendik Millet Bahçesi hakkında; Şu anda içinde bulunduğumuz Pendik Millet Bahçesi, gerçekten tek kelimeyle muhteşem. Başta Çevre ve Şehircilik Bakanıma, bunun yanında Pendik Belediyemize, buradan diğer tüm illerdeki belediyelerimize diyorum ki oralarda yaşayan tüm vatandaşlarıma, bu millet bahçeleri hayırlı olsun.” dedi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve heyet eşliğinde Pendik Millet Bahçesini gezen CumhurbaşkanıErdoğan, etkinliğe katılan Pendikli çevreci çocuklarla da konuştu. Pendikte yürütülen geri dönüşüm ve çevre sağlığı alanlarındaki çalışmalar hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; Kuraklığın giderek daha büyük bir tehdit halini aldığı şu dönemde yer altı ve yer üstü su kaynaklarımızı korumanın önemi artıyor. Küresel ısınmanın en önemli sebeplerinden biri olan çöplerden yayılan metan gazı ve karbondioksit emisyonlarını inşa ettiğimiz katı atık toplama tesisleriyle kontrol altına almayı başardık. Aynı şekilde biliyorsunuz Kartal, Pendik burada da yine metan gazı çöp depolama alanlarıyla bir tehdit vardı ve bu tehditten de Pendikimizi, Kartalımızı yine biz kurtardık. Şimdi oralarda konutlar var. Yaptığımız yatırımlarla sayısını 15ten 90;a yükselttiğimiz katı atık toplama tesislerimiz nüfusumuzun 70 milyonuna hizmet veriyor.” dedi.

İstanbul’daki en büyük Milet Bahçesi

Açılış töreninde konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ise Pendik’e kazandırılan Millet Bahçesi adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Başkan Ahmet Cin konuşmasında “Cumhurbaşkanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, TOKİ’ye iradeden projeye, fonksiyonlandırmadan fidan dikimine, bu muhteşem eserde emeği olan, bu muhteşem eseri Pendik’imize kazandıran herkese şahsım ve Pendikliler adına teşekkür ediyorum. Bugün nüfus bakımından İstanbul’un 4, Türkiye’nin 10. büyük ilçesi olan Pendik’te sahilden köylere, Kartal’dan Tuzla sınırına kadar davamızın lideri Cumhurbaşkanımızın imzasını taşıyan onlarca eser var. Marina’dan Havaalanı’na, Metrodan Kentsel Dönüşüme Pendik’e yapılmış eserlerin sadece isimleri hamdolsun, büyük bir kitap çapında. İstanbul’daki en büyük Milet Bahçesi olan Pendik Millet Bahçemiz Pendiklilere, İstanbul’a hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

“Pendik Millet Bahçesi bir çevre şuurunun eşsiz şiiri olarak yerini alıyor”

Yapılan konuşmalarda Millet Bahçeleriyle yeşil alanlar kazandırılmasının yanı sıra her yaştan vatandaşın ihtiyacı olan sosyal alanın da oluşturulmasının önemi de vurgulandı. Başkan Ahmet Cin, Pendik’e yapılan yatırımlar hakkındaki konuşmasında “Pendik Belediyesi olarak sloganımız; Ne varsa Pendik’te var. Göğsümüzü gere gere kullandığımız bu slogan, hizmet ve eser siyasetinin bize armağanıdır. Gerçeğin bizzat kendisidir. Eser ve hizmet siyasetinin Pendik Kitabı’nda şimdi de Pendik Millet Bahçesi bir çevre şuurunun eşsiz şiiri olarak yerini alıyor.” dedi.