Pendikspor Olağan Kongresi 28 Haziran 2022 Salı günü, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve başkan yardımcısı Atakan Yüce, Pendikspor eski başkanları, yeni ve eski yönetim kurulu üyeleri ile davetlilerin katıldığı genel kurul, Pendikspor’un şampiyonluk serüvenini anlatan video gösterimi ile başladı.

Divan Kurulu’nun teşkilinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam eden kongrede, Recep Yeşilyurt tarafından faaliyet raporu, denetim kurulu raporu, gelir gider tabloları ve tahmini tek tek okundu ve yapılan oylama ile kabul edildi.

ŞAHİNYILMAZ'DAN VEDA KONUŞMASI

 Genel kurulda yaptığı ilk konuşmasında yürütülen çalışmalarından ve şirketleşme sonrası gelen başarıdan bahseden Pendikspor Başkanı Mustafa Şahinyılmaz, “Başta her zaman bizim yanımızda olan, özellikle şirketleşme sürecinde bize her türlü desteği sunan belediye başkanımız Ahmet Cin’e özellikle teşekkür ediyorum. Ayrıca çalışma arkadaşlarıma, basın mensuplarımıza, taraftarlarımıza ve destek veren, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Zorlu bir pandemi sürecinde ve şirketleşme sürecinde görev yaptık ve görevimizi şampiyonlukla taçlandırdık. Benim hayalim, hedefim Pendiksporumuzu şampon yapmaktı. Ben hedefime ulaştığım için belediye başkanımızdan affımı istedim o da sağolsun kabul etti. Başkanlık görevimi bırakıyorum ama Pendiksporumuzun her zaman yanında olacağım. Yeni görev alacak başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum.” İfadelerinde bulundu.

ŞAMPİYON YÖNETİME KUPA VE ŞAMPİYONLARIN FORMASI

Konuşmanın ardından Şampiyon Yönetim Kurulu Üyeleri için hazırlanan kupalar ve futbolculardan imzalı şampiyonluk formaları, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Mustafa Şahinyılmaz tarafından yönetim kurulu üyelerine takdim edildi.

AHMET CİN'DEN ESKİ YÖNETİME TEŞEKKÜR

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, şirketleşme süreciyle gelen başarı ile belediye ve kulüp arasındaki uyumlu çalışmadan bahsederek, “1. Lig kriterleri kapsamında antrenman sahası, kamp merkezi ve stat yenilemesi çalışmaları sezona yetiştirilecek şekilde hızla devam ediyor. Aynı şekilde transfer çalışmaları da aralıksız devam ediyor. Gelinen noktada eski yönetime hem şirketleşme, hem de şampiyonlukla taçlandırılan sportif başarılarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni yönetime de başarılar diliyorum.” İfadesinde bulundu.

YENİ BAŞKAN ATAKAN YÜCE OLDU 

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçim sonucunda oy birliğiyle kulüp başkanlığına Atakan Yüce seçilirken; yeni yönetim ve denetim Kurulu Üyelikleri belirlendi. Oylama sonrası Pendikspor Başkanlığına seçilen Atakan Yüce de bir teşekkür konuşması yaparak, “Bu gün gerçekleştirdiğimiz Pendikspor Olağan Genel Kurulunda Başkan seçilmiş bulunmaktayım. Hayırlı olmasını diliyorum. Desteklerini esirgemeyen kıymetli belediye başkanımız Ahmet Cin 'e, görevi devraldığım kıymetli başkanımız Mustafa Şahinyılmaz ve yönetimine, kongremize katılıp destek ve teveccühlerini gösteren kongre üyelerine, STK lara, muhtarlara, basın mensuplarımıza ve taraftarımıza teşekkür ederim.” Dedi.

Atakan Yüce başkanlığındaki Pendikspor yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU

1- Atakan Yüce

2- Ali Arslankılıç

3- Aytaç Odabaş

4- Erdem Yağcı

5- Ertan Yurtseven

6- Hüseyin Bayram

7-İsmail Kansu

8- Kadir Karakoç

9-Murat Demiray

10-Murat Özdemir

11-Onur Durası

12-Özcan Efeler

13-Recep Yeşilyurt

14-Serkan Özer

15-Sirvet Küçükakyüz

16-Süleyman Genç

17-Umut Karadaş

18-Yunus Şahin

19-Yüksel Özçam