Temsilcimiz Siltaş Yapı Pendikspor, Süper Lig’de kalabilmek adına büyük umutlarla çıktığı Başakşehir maçından 3-2’lik bir mağlubiyetle boynu bükük ayrıldı. Rakibine kendi evinde 3-2 mağlup olan Kırmızı Beyazlılar, bu sonuçla kümede kalma şansını da oldukça zora sokmuş oldu.

Müsabakada Welinton ikinci sarıdan kırmızı kart görerek, takımının ligin 33. haftasında Galatasaray ile oynayacağı maçta cezalı duruma düştü. Galatasaray maçı öncesi; Pendikspor’un Galatasaray’dan transfer ettiği Fredrik Midtsjö 71. dakikada sakatlanarak yerini Erdem Özgenç’e bıraktı, maça ilk 11 başlayacağı ilan edilen Serkan Asan ise maç önü ısınma dakikalarında sakatlandı ve Gökcan Kaya ilk 11’de yer aldı. 

Temsilcimiz Pendikspor, 18. dakikada Mame Thiam ile bulduğu golle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada, 36. ve 50. dakikalarda Figueiredo'nun gollerine engel olamadı ve 2-1 yenik duruma düştü. 56. dakikada Fredrik Midtsjö ile bulduğu golle skora 2-2 eşitli getirdiği karşılaşmanın 82. dakikasında Pelkas’ın golü ile 3-2 geriye düştü ve başka gol olmayınca maç bu skorla Başakşehir'in galibiyetiyle sona erdi.

Pendikspor, zaman zaman iyi bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın 58.dakikasında Welinton kırmızı kart görerek oyun dışı kalması sonucu son 38 dakikayı 10 kişi oynadı.

Temsilcimiz, önümüzdeki hafta deplasmanda lider Galatasaray ile deplasmanda karşılaşacak.