Pendik Belediyesi, çocuklara masal dünyasının kapısını aralayan, güvenle ve keyifle oyun oynayabilecekleri “Masal Parkı”nı törenle açtı. Açılış törenine katılan ve tören sonrası alanı gezen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, TRT Reklam Dairesi Başkanı Mustafa İlbeyli, TRT Çocuk Kanal Koordinatörü Mustafa Bora Durmuşoğlu, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları, çocuklar ve aileleri eşlik etti.

Başkan Ahmet Cin yaptığı konuşmada “Çocuklarımız ve gençlerimiz için ne yapsak az. Onlar için hep çalışacağız. Pendik Masal Parkı’nda masalsı bir yer oluşturmak istedik. Burada hem eğlensinler hem de öğrensinler diye minik bir Göbeklitepe alanı yaptık. Pendik Masal Parkı’mızda Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, geleneksel öykülerimizden Keloğlan ve dev karakterleri, masal anlatan ağaç ve daha birçoğu çocuklarımızı bekliyor.” dedi. Törende çocuklar ve ailelerinin katılımı yoğun oldu.

Masal anlatıldı, eğlenceli gösteriler yapıldı

Açılış töreni sonrasında Başkan Ahmet Cin çocuklarla birlikte Pendik Masal Parkı’nı gezdi. Gezilere meyveler ve hayvanlardan oluşan maskot takımı ve müzik grubu eşlik etti. Çocuk şarkıları eşliğinde eğlenerek alanı gezen çocuklara daha sonra masal dinletisi gösterisi yapıldı. Masalcı Peri, Pendik Masal Parkı’nın ilk masallarını çocuklara anlattı. Başkan Ahmet Cin, etkinlik boyunca çocuklarla çeşitli alanları gezdi, masal gösterisini izledi.

Masal Parkı’nda hem eğlence alanları hem de eğitici alanlar oluşturuldu

Kavakpınar Mahallesi Yeni Asır Caddesi üzerindeki 7.876 metrekarelik alana kurulan devasa parkta çocukların seveceği pek çok nokta düşünüldü. Burada çocuklar geleneksel masal kahramanları, zaman tüneli, Rafadan Tayfa sokağı, oyun parkları, Keloğlan ve eşek, dev, saray ve masal anlatan ağaç ile eşsiz ve masalsı bir deneyim yaşama fırsatı yakalıyor. Pendik Masal Parkı’nda aynı zamanda masal diyarı da yer alıyor. Çocuklar, Masal Parkı’nda eğlenceli aktivitelerin yanında mini Göbeklitepe’yi gezerek yeni şeyler de öğreniyor.