Pendik Belediyesinin düzenlediği “Anadolu Kahve Festivali” 24-25-26 Haziran tarihlerinde kahve tutkunlarını bir araya getirdi. Bu yıl ikincisinin gerçekleştirildiği “Anadolu Kahve Festivali’nde Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in sosyal medya üzerinden Pendiklileri kahve içmeye davet etti. Alana gelen gençler Başkan Ahmet Cin ile çeşit çeşit dünya kahvelerini denedi. Başkan Ahmet Cin : “Festivale her geçen gün talep artıyor.Bu yıl ikincisini düzenliyoruz.Burada kahve standı açmak için çok özel baristalar ,markalar geliyor.Yurtdışından ve çeşitli illerimizden gelen baristalar var.Burada kahvelerini demliyorlarlar.Biz de festivalimize uygun olarak farklı ve geleneksel kahvelerin insanımıza yayılmasını amaçlıyoruz.”dedi.



Kahveye doyuran festival

Pendik Sahil Meydanı’nda düzenlenen “Anadolu Kahve Festivali”nde dünyanın dört bir yanından en özel kahve çeşitleri, kahvelere dair birçok içerik, workshoplar, konserler ve söyleşiler yapıldı. Festivalde 32 markanın standında baristalar taze dünya kahveleri hazırlayarak katılımcıların beğenisine sundu. Alandaki stantlarda aynı zamanda Fas, İran, Makedonya, Brezilya ve Bosna gibi ülkelerin geleneksel kahveleri de yer aldı. Kahve sektöründe deneyimli isimler ve markalar festivalde çeşitli kahveleri tanıttı.



Kahvenin serüvenini anlatan workshoplar ve müzik şöleni bu festivaldeydi

Katılımcılar festivalde kurulan stantlarda birçok çeşit aroma ve demleme yönetmeleriyle yapılan kahveleri içerken özel kahve türlerini, pişirme ve sunumu, kahvenin tarihini de öğrenebilecekleri workshoplara katılabildi. Kahve keyfinin yanı sıra katılımcılar alanda gerçekleştirilen konserlerde Irmak Arıcı, Eypio ve Gripin ile müzik şöleni yaşayarak eğlence dolu vakit geçirdi.