Atatürk Kültür Merkezi bu kez lösemili çocukların sergisine ev sahipliği yaptı. Dünya Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle düzenlenen serginin açılışını Belediye Başkanı Ahmet Cin yaptı.

“Renklerin Şifası” adlı sergi, Dünya Lösemili Çocuklar Haftası münasebetiyle düzenlendi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Pendik Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği sergide lösemili çocukların bir sene boyunca hastane yatışlarında yaptıkları çalışmalar yer aldı.

Kimi ebru kimi de resim yaptı

Hat, ebru, akrilik, pastel boya çalışmalarından oluşan serginin açılışı Belediye Başkanı Ahmet Cin’in katılımıyla gerçekleşti. Çocuk hastalarla sohbet eden Başkan Ahmet Cin, sergiyi birlikte gezerek gayretli çalışmalarından ötürü çocukları tebrik etti.

Etkinliğe, İstanbul İl Milli Eğitim yetkilileri,Pendik Sağlık Hizmetleri Derneği ve “Öğretmenim Elimi Tut” Proje koordinatörleri de katıldı.

Başkan Ahmet Cin: “Onlar için ne yapsak azdır”

Sergi öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Cin, lösemili çocuklara ve ailelerine desteğin önemine dikkat çekerek “Velilerin, ailelerin zorlu bir süreç yaşadıklarını biliyorum. Onlar için ne yapsak azdır. Bu sergi çocukların hayata tutunabilmeleri adına örnek güzel bir proje olmuş. Bu projeye destek vermek bizim için çok önemli. Hepsine sıhhatli ömürler diliyorum.” dedi.

Programda konuşan Pendik Sağlık Hizmetlerine Destek Derneği Başkanı Müslim Şahin ise, "Bugün Pendik Belediyesi ve Pendik Sağlık Hizmetlerine Destek Derneği ortaklaşa Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde lösemi tedavisi gören minik yavrularımızın hastane sınıfında ve yataklarında tamamladıkları birbirinden muhteşem hat, ebru, akrilik, pastel boya çalışmalarından oluşan Renklerin Şifası Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Her zaman desteklerini esirgemeyen ve katılımlarıyla onure eden kıymetli belediye başkanımız Sayın Ahmet Cin ve ekibine destekleri için, il millieğitim müdürlüğümüz ve şübe müdürlerine, marmara eğitim araştırma hastahanesi başhekimi ve yöneticilerine, ilçe millieğitim müdürlüğümüz ve şübe müdürlerine çok teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.