Neşe, Dert, Aşk, Neşet Ertaş Unutulmadı…
Aşk ehli saz ve söz kültürünün Anadolu'daki en önemli ustalarından, “Bozkırın Tezenesi” lakabıyla da bilinen ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, vefatının 11’inci yılında düzenlenen programla Tuzla’da anıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği programda, Neşet Ertaş’ın türküleri Orta Anadolu abdallık geleneğinin genç temsilcisi sanatçı Ali Şahin'in yorumlarıyla yeniden hayat buldu. Türkiye’nin en fonksiyonel parkı Şelale Eğitim Parkı’nda düzenlenen anma töreninde, büyükten küçüğe herkesin gönlünde taht kuran halk ozanı Neşet Ertaş’ın en unutulmaz türküleri hep bir ağızdan söylendi.

DÜNYA KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ İŞBİRLİĞİYLE

Büyük ozan Neşet Ertaş’ın hayatının anlatıldığı programda söz alan Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Gazeteci/ Yazar Ünal Kaya yaptığı konuşmasında, "Tuzla Belediyemizin ev sahipliği ve organizasyonunda, Yöremiz Saz ve Ses Sanatçısı Ali Şahin ve ekibinin katılımıyla Tuzla Şelale Park Anfi Tiyatro Konser alanında anma programı gerçekleştirdik. Dost elinden gel olmazsa varılmaz der, GÖNÜLDAĞI türküsünde. İşte Tuzla'mızın Mimarı Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı beyefendiye ve ekibine bizleri gönülden gönüle giden yolda buluşturdukları için minnettarız kendilerine teşekkür ederiz. Ayrıca katılan tüm davetlilere de teşekkür ediyorum." dedi.

ÜNAL KAYA NEŞET ERTAŞ’IN HAYATINI VE DURUŞUNU ANLATTI

Başkan Ünal Kaya, “Günümüzde vicdanların cüzdana girdiği bir zamanda yaşıyoruz. Artık İnsanlar birbirinden uzaklaşıyor, komşu komşunun külüne muhtaç atasözümüzü bile unuttuğumuz bu zamanda işte Neşet Ertaş ben öldüğümde evimde bir torba Un'um varsa, yiyecek bir şeylerim varsa onu bir ihtiyaç sahibine, bir garibe verin diyor. Onun dünya malıyla işi olmadı. Neşet Ertaş aslında ilmi olarak türküleriyle bizlere eğitim verdi. Onun türküleriyle ben eğitimimi tamamladım. Hepimiz devletimizin sanatçıyız diyerek DEVLET SANATÇILIĞI ödülünü almadı. O'nu sadece anmak yetmez aynı zamanda dünyaya vermiş olduğu mesajlarla anlamakta lazım." diyerek, Neşet Ertaş'ın en gönüllü bir gönül insani olduğunu anlattığı konuşmasını, “Büyük Ozan Neşet Ertaş'ı unutmayan herkese, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” İfadesiyle tamamladı.

Sivil toplum kuruluşları başkanları ve yöneticileri, siyasi partilerin temsilcileri, Diriliş Ertuğrul Dizisi oyuncusu Türker Yılmaz ile birlikte çok sayıda vatandaşın katılım sağladığı anma programında Tuzla Belediyesi tarafından Sanatçı Ali Şahin 'e hediye takdiminde bulunuldu.

Programa katılan vatandaşlar da, Tuzla’nın her bölgesinde düzenlenen, gönüllere hitap eden kültürel miraslarımızı gelecek nesillere aktırmaya vesile olan programlardan dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.