Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Tuzla Halk Eğitimi Merkezi'nin Geleneksel Yıl Sonu Etkinliklerinin açılışı Tuzla Kaymakamı Ali AKÇA, Tuzla Belediye Başkanı'nın eşi  Fatma YAZICI, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa ÖZTÜRK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet ALİREİSOĞLU ve diğer kurum amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR, birbirinden çok farklı alanlarda verdikleri eğitim hizmetleri hakkında bilgiler vererek Halk Eğitimi Merkezinin tüm imkanlarını vatandaşların ayağına götürerek herkese her yerde eğitim ilkesiyle hareket ettiklerinin bir kez daha altını çizdi.

Tuzla Kaymakamı Ali AKÇA da kurdele kesimi öncesi yaptığı konuşmasında, toplumlarda köklü ve etkin değişimlerin ancak ve ancak eğitimle mümkün olacağına vurgu yaparak bu anlamda her yaş grubundan vatandaşa Halk Eğitimi Merkezi aracılığıyla ulaşılmasını oldukça önemli gördüğünü belirtti ve merkezin çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

Tuzla Halk Eğitim Merkezi’nde 2021-2022 eğitim öğretim yılında hazırlanan gümüş işlemeciliği ve kazaz, cam işleme-cam füzyon, saç ve cilt bakımı, makine nakış, el nakışı, resim, giyim, şiş örücülüğü, kabak işleme, ahşap boyama ve nakış, takı tasarım kursiyerlerinin ürünleri konukların beğenisine sunuldu. Davetliler hazırlanan el emeği ürünleri yakından inceledi. Geri dönüştürülen malzemelerle oluşturulan kütüphane de davetlilerin oldukça ilgisini çekti ve beğenisini kazandı.