Şahinyılmaz açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Kıymetli Pendikspor Ailesi; 10 yıldır büyük bir gururla görev aldığım, 3 yıldır da ağırlığını her daim hissettiğim başkanlık vazifemi çocukluk hayalimiz olan şampiyonluk kupamız ile noktalamış bulunmaktayım.

Bu süreçte her zaman yanımda olan değerli aileme, dost ve arkadaşlarıma, desteklerini esirgemeyen belediye başkanımız Ahmet Cin’e, önceki dönem kulüp başkanlarımıza, ilçemizin güzide basın mensuplarına, büyük Pendikspor taraftarına ve tüm Pendik halkına şampiyonluk yolunda tek yürek oldukları için teşekkür ederim. Bu zorlu ve gurur verici yolda bana omuz veren, hiçbir deplasmanda yalnız bırakmayan, maddi manevi desteklerini esirgemeyen yönetim kurulum ve çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Bu bir veda değil bayrak devridir. Pendikspor var olduğu sürece her daim yanında ve deplasmanlarında olacağım.

Bugün itibari ile görevi devir alan Pendikspor Derneği başkanımız ve her zaman yanımızda olan Sayın Atakan Yüce ve yönetim kuruluna yeni görevlerinde başarılar diler her daim yanlarında olacağımı bilmenizi isterim. Yeni şampiyonluklar getireceğine emin olduğum Pendikspor Futbol A.Ş. Kulüp Başkanı Mahmut Türkoğlu kardeşime de bu onurlu görevinde en büyük destekçisi olacağımdan emin olabilirsiniz.

Sadece Birlikte Kazanabiliriz.”