Pendik Belediyesi Bilim Merkezleri 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 26.000 öğrenciyi ağırladı. Yıl boyunca anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 903 okul grubu, Bilim Merkezlerini ziyaret ederek bilimi eğlenerek öğrendi.

Öğrenciler yaptıkları bilim gezilerinde Fısıltı Çanakları, Vücudum Nerede?, Van De Graff Jeneratörü, Periskop, Işık Tüneli ve Güneş Sistemi gibi 60 çeşit istasyonu deneyimleme ve öğrenme fırsatı yakaladı. Gözetmen öğretmenler eşliğinde evreni, insan vücudunu, icatları ve daha birçoğunu öğrenen öğrenciler Sülüntepe, Neşet Ertaş ve Esenler Bilim Merkezlerine gelerek çeşitli bilimsel materyalleri yerinde inceledi.

Öğrenciler bilim gezilerinin sonunda Stem Atölyelerinde bilim kitlerini yaptı. Okul gruplarının dışında Bilim Merkezlerinde bireysel başvuran 4.650 kişi atölye çalışmaları ve gezilere katıldı. Bilim Merkezleri yıl boyunca yaptığı atölyeler, geziler ve çalışmalarla toplam 30.650 kişiyi bilimle buluşturdu. Bilim Merkezlerinde yaz boyunca da Robotik Kodlama Eğitimi, Scratch Kodlama Eğitimi ve Yaz Bilim Okulu gibi süreli eğitimler yapılıyor.